Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder aan ons veel gestelde vragen en antwoorden

Jazeker! De cooperatie is voor alle inwoners (en ondernemers) van de gemeente Oldebroek. Zowel huurders als woningeigenaren dus. Voor beide groepen willen we ook energie bespaaracties en inkoopvoordelen ontwikkelen. Heeft u speciale wensen? Geef het ons vooral door, wij houden hier graag rekening mee!

Er zijn meerdere redenen om lid te worden van de energiecoöperatie. Om uw energierekening te verlagen. Om duurzaam om te gaan met energie. Om de lokale economie te steunen. Of om meer betrokken te zijn bij een sociale en leefbare omgeving. U merkt het al: redenen genoeg om vooral mee te doen.

Als lid van de energiecoöperatie draagt u bij aan de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in de gemeente Oldebroek en gemeente Elburg. Het lidmaatschap geeft u de mogelijkheid te participeren in projecten van de coöperatie. Daarnaast heeft u als lid stemrecht in de algemene ledenvergadering, die minstens eenmaal per jaar door het bestuur wordt georganiseerd. Wellicht dat er ook kosten aan het lidmaatschap worden verbonden, maar dat is aan uzelf: de leden.

Jazeker! Wij zijn daarvoor nog op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zowel voor in het bestuur als in enkele werkgroepen. Interesse? Neem contact met ons op.

Natuurlijk willen de vrijwilligers zuiver en onafhankelijk te werk gaan maar de energiecoöperatie zal in het uitbesteden van werkzaamheden zoveel mogelijk de lokale economie willen stimuleren. Er zal daarom een ethiekcode moeten worden vastgesteld waarbij kan worden gekeken naar voorbeelden van andere energiecoöperaties. Alle vrijwilligers moeten naar deze ethiekcode handelen. Toekomstige bestuur- of werkgroepleden worden ook gevraagd deze code te onderschrijven. Mogelijk wordt deze ethiekcode later herzien of worden de uitgangspunten ervan geïntegreerd in de statuten van de energiecoöperatie.

Jazeker! Ook bedrijven en ondernemers kunnen lid worden. Vanuit uw bedrijf kunt u de Energiecoöperatie Noord-Veluwe ook ondersteunen als sponsor. Dit kan zowel financieel, maar ook via andere wegen (zoals ondersteuning met uw diensten).

Staat de vraag of het antwoord waar u naar op zoek bent er niet bij? Stel uw vraag gerust!